Profesjonalne usługi elektryczne, dojazd do awarii

Konstanciński Browar

Browar Konstancin jest tradycyjnym polskim browarem, którego korzenie sięgają XVIII w. kiedy to Hieronim Wielopolski Koniuszy Wielkiego Księcia i Generał Małopolski założył w Konstancinie pierwszy browar. Produkowane tutaj piwa są wysokiej jakości i o świetnym smaku. Metody piwowarstwa Browaru Konstancin są tradycyjne, czyli nie stosują sztucznego przyspieszania fermentacji, w odróżnieniu od innych browarów, tutaj każdy gatunek piwa ważony jest w oddzielnych kadziach. Obecny browar powstał w 1992 roku, pierwsze butelki opuściły zakład w 1994r., a w ciągu ostatnich 3 lat nastąpiła modernizacja, przez co produkowane jest teraz 30 000 hl tych wspaniałych trunków rocznie.

Rodzaje piw:

- Dawne - Niepasteryzowane (6,2%)
- Konstancin - Bardzo Mocny (8,1%)
- Mazowieckie - Niepasteryzowane, Klasyczne (6%), Mocne (6,2%)
- Zdrojowe - Pasteryzowane i Niepasteryzowane (4,4%)
- Warszawiak - Mocny (6,2%)

Tych świetnych piw możesz napić się w Restauracji "SAYAM" mieszczącej się w pięknej willi Szwajcarka przy ul. Sienkiewicza 5, będącej jednym z najstarszych budynków Konstancina (1899r.). Z wyglądu jest bardzo podobna do alpejskich domków, zbudowana na planie prostokąta i otoczona wzdłuż dłuższych boków werandami. Pokryta jest dwuspadowym dachem, a okna wprowadzają we wnętrzu przyjemne chłód i półmrok. Szwajcarkę (która od początku miała być pensjonatem) zaprojektował Józef Pius Dziekoński, a projekt zleciła hrabina Józefa Dąmbska.


© 2008-2024 e-Konstancin.pl